کد خبر: ۹۱۸۲۴۸
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۰۰ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۵

در روز سیزدهم آتش‌بس چه گذشت؟ / ادعای اکسیوس: ونس در واشنگتن منتظر سیگنالی از تهران است تا سوار هواپیما شود/ادعای نیویورک تایمز: خدمه کشتی ایرانی بزودی به کشورشان باز می‌گردند/عراقچی به وزیر خارجه پاکستان: ایران با در نظر گرفتن همه جوانب امر، درباره نحوه ادامه مسیر [دیپلماتیک] تصمیم‌گیری می‌کند/ادعای منبع پاکستانی: هیئت ایرانی صبح سه‌شنبه وارد اسلام‌آباد می‌شود

آتش بس میان ایران و آمریکا وارد روز سیزدهم شده و تا پایان مهلت مقرر آن تنها یک روز باقی مانده است. با این حال، برگزاری دور دوم مذاکرات هنوز قطعی نشده و اخبار ضد و نقیض درمورد آن بسیار شنیده می‌شود. در شرایطی که الجزیره مدعی شده هیات ایران برای سفر به پاکستان منتظر تصمیم آمریکا مبنی بر رفع محاصره است، ساعتی پیش ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: تصمیم ایران همچنان عدم سفر به پاکستان است؛ محاصره دریایی مانع اساسی مذاکرات است؛ پاکستان هم این را به ترامپ گفته/ادعای سی‌ان‌ان: ونس، روز سه‌شنبه به پاکستان می‌رود تا چهارشنبه در مذاکرات شرکت کند/رویترز: تلاش‌های مثبتی از سوی پاکستان برای پایان دادن به محاصره در جریان است/گفتگوی وزرای خارجه ایران و پاکستان/ادعای ترامپ: فرمانده ارتش پاکستان هیچ توصیه‌ای درباره رفع محاصره نکردهآتش بس میان ایران و آمریکا وارد روز سیزدهم شده و تا پایان مهلت مقرر آن تنها یک روز باقی مانده است. با این حال، برگزاری دور دوم مذاکرات هنوز قطعی نشده و اخبار ضد و نقیض درمورد آن بسیار شنیده می‌شود. در شرایطی که الجزیره مدعی شده هیات ایران برای سفر به پاکستان منتظر تصمیم آمریکا مبنی بر رفع محاصره است، ساعتی پیش ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد.

برای مطالعه اخبار تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در دو روز اخیر، از لینک های زیر استفاده کنید:

 در روز یازدهم آتش‌بس چه گذشت؟ (۲۹ فروردین ۱۴۰۵) / اکسیوس: جلسه ترامپ در مورد بسته شدن تنگه هرمز و مذاکرات با ایران/ قالیباف: دشمن مین‌روب فرستاده بود که طی هشداری در مذاکرات، عقب نشستند/ ادعای سی‌ان‌ان: تصمیم ایران برای اولویت اجازه عبور به کشتی‌هایی که هزینه‌ها را پرداخت کنند/ سه تیراندازی و درگیری در تنگه هرمز در ۲ ساعت / شورای عالی امنیت ملی: پیشنهادات جدید از سوی آمریکایی‌ها در حال بررسی است 

در روز دوازدهم آتش‌بس چه گذشت؟ (۳۰ فروردین ۱۴۰۵) / ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد/سفیر ایران: تا زمانی که محاصره دریایی باقی بماند، خطوط اختلاف هم باقی خواهند ماند/ادعای الجزیره: ایران برای سفر به پاکستان منتظر تصمیم آمریکا مبنی بر رفع محاصره است/خبرگزاری دولت: رد احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات؛ زیاده خواهی آمریکا مانع پیشرفت شده؛ دورنمای روشنی برای مذاکراتی نتیجه‌بخش تصور نمی‌شود

آخرین اخبار مربوط به روز سیزدهم آتش بس (۳۱ فروردین ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

رئیس آژانس بشردوستانه سازمان ملل: ۲ میلیارد دلار در هفته‌ای که دونالد ترامپ صرف جنگ بی‌پروای خود در ایران می‌کرد، می‌توانست برای نجات بیش از ۸۷ میلیون جان انسان‌ها هزینه شود
۱۴۰۵/۰۲/۰۱ - ۰۰:۰۶
تام فلچر، رئیس آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد، گفت: ۲ میلیارد دلار در هفته‌ای که دونالد ترامپ صرف جنگ بی‌پروای خود در ایران می‌کرد، می‌توانست برای نجات بیش از ۸۷ میلیون جان انسان‌ها هزینه شود.
 
او همچنین هشدار داد که عادی‌سازی ادبیات خشن، مانند تهدید به بمباران ایران به عصر حجر، بسیار خطرناک است زیرا هر «کسی که می‌خواهد خودکامه باشد» را تشویق می‌کند تا از تهدیدها و تاکتیک‌های مشابه استفاده کند، از جمله نابودی غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی.
 
فلچر دیپلمات سابق بریتانیا و مشاور سیاست خارجی نخست‌وزیران متوالی این کشور بوده است
 رسانه‌ی حمل و نقل دریایی «لویدز لیست»: حداقل ۲۶ کشتی از ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا عبور کرده‌اند
۱۴۰۵/۰۲/۰۱ - ۰۰:۰۳
 رسانه‌ی حمل و نقل دریایی «لویدز لیست» نوشت: حداقل ۲۶ کشتی از ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا عبور کرده‌اند.
 
از زمان گسترش محاصره در هفته گذشته، بیش از ۱۰ کشتی از خط محاصره آمریکا عبور کرده‌اند‌.
 
از ۱۳ آوریل، ۱۱ نفتکش حامل محموله ایرانی دریای عمان و خلیج فارس را ترک کرده‌اند.
 
یک کشتی فله‌بر نیز در ۱۵ آوریل یک بندر ایرانی را ترک کرد و در ۱۹ آوریل از خط محاصره عبور کرد.
ادعای اکسیوس: ونس هنوز در واشنگتن است و منتظر سیگنالی از تهران تا سوار هواپیما شود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۳:۲۹
اکسیوس مدعی شد: ونس هنوز در واشنگتن است و منتظر سیگنالی از تهران تا سوار هواپیما شود، نشانه‌ای از عدم‌ قطعیت عمیق درباره آنچه در آینده رخ خواهد داد.
ادعای ترامپ: توافق ما با ایران بهتر از برجام خواهد بود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۳:۰۰

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه در پیامی نوشت: «توافقی که ما با ایران در حال شکل دادن آن هستیم، به‌مراتب بهتر از برجام خواهد بود؛ توافقی که معمولاً از آن با عنوان توافق هسته‌ای ایران یاد می‌شود و باراک حسین اوباما و جو بایدنِ خواب‌آلود آن را تنظیم کردند؛ یکی از بدترین توافق‌هایی که تاکنون در ارتباط با امنیت کشور ما منعقد شده است». 

ترامپ در ادامه پیام خود نوشت: «اگر من آن توافق را لغو نکرده بودم، سلاح‌های هسته‌ای علیه اسرائیل و در سراسر خاورمیانه، از جمله علیه پایگاه‌های ارزشمند نظامی ایالات متحده، به کار گرفته می‌شد. اگر توافقی در دوران ترامپ حاصل شود، صلح، امنیت و ایمنی را نه‌فقط برای اسرائیل و خاورمیانه، بلکه برای اروپا، آمریکا و سراسر جهان تضمین خواهد کرد. این توافق، چیزی خواهد بود که تمام جهان به آن افتخار خواهد کرد؛ نه مانند سال‌های شرمساری و تحقیر که به‌دلیل رهبری ناتوان و ترسو مجبور به تحمل آن بوده‌ایم».

ادعای نیویورک تایمز به نقل ازمقام نظامی آمریکایی: خدمه کشتی ایرانی به زودی به کشورشان باز می‌گردند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۲:۵۵

یک مقام نظامی آمریکایی به نیویورک تایمز گفت که خدمه کشتی توقیف شده ایرانی (توسکا) به زودی به ایران بازخواهند گشت.

عراقچی در گفت‌و‌گو با لاوروف: ضمن رصد رفتار‌های طرف مقابل، تصمیم مقتضی را اتخاذ می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۲:۵۳

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: رفتار خلاف قانون آمریکا و مواضع ضد و نقیض رهبران آن، با ادعای دیپلماسی ناسازگار است و جمهوری اسلامی ایران ضمن رصد رفتارهای طرف مقابل، تصمیم مقتضی را برای صیانت از منافع و امنیت ملی خود اتخاذ خواهد کرد.

اکسیوس: در حالی که مذاکره‌کنندگان ترامپ، آزادسازی ۲۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران را پیشنهاد می‌کردند، ترامپ به‌ صورت نادرست گفت که ایران قبول کرده ذخایر و غنی‌سازی را کنار بگذارد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۲:۳۳
اکسیوس نوشت: در حالی که مذاکره‌کنندگان ترامپ، آزادسازی ۲۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران را پیشنهاد می‌کردند، ترامپ به چند خبرنگار به‌ صورت نادرست گفت که ایران قبول کرده ذخایر و غنی‌سازی را کنار بگذارد.
 
وقتی مذاکرات به مشکل خورد، او اظهارات متناقضی درباره اینکه چه کسی از تیمش به پاکستان می‌رود و چه زمانی، مطرح کرد. اول گفت ونس نمی‌رود — بعد گفت می‌رود، بعد گفت در مسیر است، بعد گفت نمی‌رود.
قیمت نفت بیش از ۵ درصد افزایش یافت
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۲:۳۳

رویترز نوشت: قیمت نفت بیش از ۵ درصد افزایش یافت.

عراقچی در گفتگو با وزیر خارجه پاکستان: ایران با در نظر گرفتن همه جوانب امر، درباره نحوه ادامه مسیر [دیپلماتیک] تصمیم‌گیری می‌کند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۲:۲۴
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان تلفنی گفتگو کردند.
 
به گزارش ایلنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و محمد اسحق‌دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، عصر روز دوشنبه در یک تماس تلفنی راجع به تحولات منطقه و مسائل مرتبط با آتش‌بس گفتگو کردند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان با قدردانی مجدد از مساعی جمیله و میانجیگری پاکستان در مذاکرات مرتبط با آتش‌بس، اقدامات تحریک‌آمیز و نقض‌ مستمر آتش‌بس از سوی آمریکا به‌ویژه تهدید و تعرض علیه کشتی‌های تجاری ایرانی و مواضع ضد و نقیض و لفاظی‌های تهدیدآمیز علیه ایران را مانعی اساسی در ادامه روند دیپلماتیک دانست و تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن همه جوانب امر، درباره نحوه ادامه مسیر تصمیم‌گیری می‌کند.
 
وزرای امور خارجه ایران و پاکستان بر تداوم رایزنی‌ها برای کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه تاکید کردند.
ادعای اکسیوس به نقل از یک مقام دولت ترامپ: احتمالاً دارایی‌های مسدود شده ایران در ازای توافق مناسب آزاد خواهد شد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۱:۴۷
اکسیوس به نقل از یک مقام دولت ترامپ مدعی شد: احتمالاً دارایی‌های مسدود شده ایران در ازای توافق مناسب آزاد خواهد شد.
وزرای خارجه ایران و عراق تلفنی گفت‌وگو کردند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۱:۳۷

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌ها با برخی از همتایان امشب (دوشنبه) ۳۱ فروردین‌ماه با  فواد حسین وزیر امور خارجه عراق تلفنی گفت‌و‌گو کرد. دو طرف در این تماس تلفنی درباره آخرین وضعیت تحولات منطقه به رایزنی پرداختند.

خبرنگار رویترز: عبور از فرودگاه دوحه نشان می‌دهد که جنگ آمریکا و ایران چه تأثیر بزرگی بر منطقه گذاشته / با وجود آتش‌بس، فرودگاه بسیار خلوت‌تر از حالت عادی بود؛ بیشتر شبیه دوران کرونا شده بود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۱:۰۸
ادریس علی، خبرنگار رویترز نوشت: عبور از فرودگاه دوحه نشان می‌دهد که جنگ آمریکا و ایران چه تأثیر بزرگی بر منطقه گذاشته است. 
 
با وجود آتش‌بس، فرودگاه بسیار خلوت‌تر از حالت عادی بود. بیشتر شبیه دوران کرونا شده بود.
وال‌استریت ژورنال: ایران به میانجی‌ها خبر داده که سه‌شنبه هیئتی را به اسلام‌آباد برای مشارکت در مذاکرات اعزام می‌کند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۱:۰۴

وال‌استریت ژورنال به نقل از منابعی خبر داد که ایران به میانجی‌ها خبر داده که سه‌شنبه هیئتی را به اسلام‌آباد برای مشارکت در مذاکرات اعزام می‌کند.

ادعای ترامپ: احتمال تمدید آتش‌بس بدون توافق «بسیار بعید» است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۰:۲۳
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که تمدید آتش‌بس دو هفته‌ای با ایران «بسیار بعید» است، مگر اینکه توافقی حاصل شود. 
 
ترامپ که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت مدعی شد بدون امضای توافق، نه تنها آتش‌بس تمدید نخواهد شد، بلکه محاصرهٔ دریایی نیز ادامه خواهد یافت.
 
گفتنی است، ترامپ پیش‌تر نیز در پاسخ به سؤالی دربارهٔ احتمال تمدید آتش‌بس گفته بود: «نمی‌دانم. شاید نه. شاید تمدیدش نکنم. اما محاصره باقی خواهد ماند.»
الجزیره به نقل از منبع مطلع پاکستانی: دور دوم مذاکرات ظهر سه‌شنبه آغاز و هیئت ایرانی صبح سه‌شنبه وارد اسلام‌آباد می‌شود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۰:۲۰
 منبع مطلع پاکستانی به الجزیره گفت انتظار می‌رود دور دوم مذاکرات واشنگتن و تهران ظهر سه‌شنبه آغاز شود.
 
این منبع مطلع گفت انتظار داریم هیئت ایرانی صبح سه‌شنبه و نزدیک زمان ورود هیئت آمریکایی وارد اسلام‌آباد شوند.
گریگوری برو، تحلیلگر ارشد موسسه اوراسیا گروپ:  اکنون گزارش شده که ونس تا فردا به پاکستان نخواهد رفت / یعنی گفتگوها عملاً فقط از صبح چهارشنبه به وقت شرق آمریکا می‌توانند شروع شوند، که همان عصر چهارشنبه به وقت محلی است / آتش‌بس از نظر فنی روز سه‌شنبه منقضی می‌شود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۰:۰۷
گریگوری برو، تحلیلگر ارشد موسسه اوراسیا گروپ نوشت: اکنون گزارش شده که ونس تا فردا به پاکستان نخواهد رفت. پرواز به اسلام‌آباد ۱۶ ساعت طول می‌کشد.
 
یعنی گفتگوها عملاً فقط از صبح چهارشنبه به وقت شرق آمریکا می‌توانند شروع شوند، که همان عصر چهارشنبه به وقت محلی است.
 
آتش‌بس از نظر فنی روز سه‌شنبه منقضی می‌شود.
ادعای ترامپ: اسرائیل مرا به جنگ با ایران راضی نکرد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۲۰:۰۴
رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ امروز در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «اسرائیل مرا به جنگ با ایران راضی نکرد. آنچه مرا قانع کرد، نتایج هفتم اکتبر [عملیات طوفان‌الاقصی] بود، همراه با نظر همیشگی من که ایران هرگز نمی‌تواند صاحب سلاح هسته‌ای شود.»
 
وی افزود: «من کارشناسان و نظرسنجی‌های خبریِ جعلی را با کمال بی‌اعتقادی تماشا و مطالعه می‌کنم. ۹۰٪ چیزهایی که می‌گویند دروغ و داستان‌های ساخته‌شده است، و نظرسنجی‌ها هم تقلبی هستند، درست مانند انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ که تقلبی بود.»
 
ترامپ در ادامه مدعی شد: «درست مثل نتایج ونزوئلا که رسانه‌ها دوست ندارند درباره‌اش صحبت کنند، نتایج در ایران شگفت‌انگیز خواهد بود — و اگر رهبران جدید ایران باهوش باشند، ایران می‌تواند آینده‌ای بزرگ و پررونق داشته باشد!»
لاوروف در گفتگو با عراقچی: روسیه برای میانجیگری بین ایران و کشورهای خلیج فارس آماده است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۹:۴۸
لاوروف به عراقچی تأکید کرد که روسیه برای میانجیگری بین ایران و کشورهای خلیج فارس آماده است
 
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور، به عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، اطمینان داد که مسکو برای کمک به دستیابی به «توافقات قابل قبول» بین ایران و کشورهای خلیج فارس آمادگی دارد.
پزشکیان: پایبندی به تعهدات منطق موجه هر نوع گفتگوست / رویکرد غیرسازنده و متناقض مسئولین آمریکا در روز‌های اخیر حاوی یک پیام تلخ است: آنها خواهان تسلیم ایرانند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۹:۲۶
 مسعود پزشکیان در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:پایبندی به تعهدات منطق موجه هر نوع گفتگوست.
 
وی اضافه کرد: علاوه بر بی‌اعتمادی تاریخی عمیقی که در ایران نسبت به پیشینه رفتار و عملکرد دولت آمریکا وجود دارد، رویکرد غیرسازنده و متناقض مسئولین آمریکا در روزهای اخیر حاوی یک پیام تلخ است: آن‌ها خواهان تسلیم ایرانند. مردم ایران زیر بار زور نمی‌روند.
ادعای ترامپ: آتش‌بس چهارشنبه عصر به وقت واشنگتن پایان می‌یابد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۹:۰۲

بلومبرگ به نقل از ترامپ مدعی شد: آتش‌بس چهارشنبه عصر به وقت واشنگتن پایان می‌یابد.

پی‌بی‌اس: وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا ایران در مذاکرات شرکت می کند، او گفت: «نمی‌دانم»
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۹:۰۲
پی‌بی‌اس نوشت: وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا ایران در مذاکرات شرکت می کند، او گفت: «نمی‌دانم».
تسنیم: تصمیم ایران همچنان عدم سفر به پاکستان است / محاصره دریایی مانع اساسی مذاکرات است؛ پاکستان هم این را به ترامپ گفته
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۸:۱۵
تسنیم نوشت: کسب اطلاع خبرنگار ما حاکیست که تصمیم ایران برای عدم حضور در مذاکرات تا این لحظه تغییری نکرده است.
 
کسب اطلاع خبرنگار ما حاکیست، علیرغم اعلام ترامپ مبنی بر اینکه ونس به همراه دیگر اعضای تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در راه پاکستان هستند، تا لحظه انتشار این خبر تغییری در تصمیم ایران برای عدم حضور در مذاکره اتخاذ نشده است و مشارکت ایران منوط به تامین برخی پیش‌شرطهاست.
 
 ترامپ روز گذشته هم در اظهارات مشابهی گفته بود که تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در راه اسلام‌‌آباد هستند!
 
 اطلاعات رسیده به خبرنگار تسنیم می‌گوید که موضوع محاصره دریایی یک مانع بسیار اساسی در مذاکرات است و این موضوع به واسطه پاکستانی اعلام شده و واسطه پاکستانی نیز امروز گفته است که مسئله را با ترامپ در میان گذاشته است.
 
با این حال علاوه بر مسئله محاصره دریایی، زیاده‌خواهی‌های دیگری از ناحیه آمریکایی‌ها در پیام‌های مبادله شده وجود دارد که افق روشنی از مذاکرات پیش رو نشان نمی‌دهد. بنابراین هیات ایرانی معتقد است که تا زمانی که آمریکا واقع‌بینانه به مسئله نگاه نکند و با همان محاسبات غلطی که منجر به شکست سنگینش در میدان نظامی شد، به میز مذاکره نیز نظر داشته باشد، مذاکرات صرفا اتلاف وقت است و ایران آمریکا را در این پروسه اتلاف وقت همراهی نخواهد کرد.
 
بر این اساس، تا زمانی که برخی موانع اساسی مرتفع نشود و افق روشنی برای رسیدن به یک توافق مورد قبول ایران شکل نگیرد، ایران بنایی برای مشارکت در تئاتر آمریکایی ندارد.
 
ایران همچنین سناریوی احتمال فریب بودن شوهای رسانه‌ای درباره مذاکره را مد نظر دارد و برای رویارویی نظامی و تنبیه مجدد آمریکا نیز آماده است.
ادعای سی‌ان‌ان: انتظار می‌رود ونس، روز سه‌شنبه واشنگتن را به مقصد پاکستان ترک کند تا در آخرین دور مذاکرات شرکت کند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۷:۵۸
 سی‌ان‌ان نوشت: منابع آگاه گفتند که انتظار می‌رود جی.دی. ونس، روز سه‌شنبه واشنگتن را به مقصد پاکستان ترک کند تا در آخرین دور مذاکرات با ایران شرکت کند.
 
به گفته آنها، دور دوم مذاکرات بین هیئت‌های آمریکایی و ایرانی در حال حاضر برای روز چهارشنبه در اسلام‌آباد برنامه‌ریزی شده است، اما اشاره کردند که به دلیل ادامه سخنرانی‌های تند و آتشین از سوی هر دو طرف آمریکایی و ایرانی، وضعیت همچنان سیال و متغیر است.
 
کاخ سفید به سی‌ان‌ان گفت که خبر رسمی در مورد زمان بندی وجود ندارد، اما افزود: «انتظار داریم هیئت به زودی راهی شود، اما مشخص نیست چه زمانی.»
رئیس جمهور چین در تماس تلفنی با ولیعهد عربستان: ما خواستار آتش‌بس فوری و جامع و توقف خصومت‌ها در منطقه هستیم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۷:۳۴

شی جین پینگ روز دوشنبه در مورد وضعیت فعلی خلیج فارس تاکید کرد که ما خواستار آتش‌بس فوری و جامع و توقف خصومت‌ها در منطقه هستیم. وی در تماس تلفنی با محمد بن سلمان افزود: چین از تمام تلاش‌هایی که منجر به برقراری صلح می‌شود حمایت می‌کند و همچنان به حل اختلافات از طریق دیپلماتیک متعهد است.

خطیب‌زاده، معاون وزیر خارجه: پیشنهادهای ایران به طرف مقابل همه منصفانه و عملیاتی هستند / جز دیپلماسی هیچ راه‌حلی برای هیچ بحرانی وجود ندارد؛ جنگ بخشی از راه‌حل نیست / همه جنگ‌ها با دیپلماسی تمام شده‌اند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۷:۳۰
معاون وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه زمان نباید ما را به هیچ مضیقه‌ای بیندازد، گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر خارجه در مصاحبه و موضع گیری اخیر خود اعلام کردند که آنچه که منصفانه و عملیاتی بوده، در چارچوب حقوق ملت ایران به طرف مقابل پیشنهاد شده است.
 
«سعید خطیب‌زاده» معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما مستقر در آنکارا به بیان مهمترین دیدگاه‌ها و اقدامات دستگاه دیپلماسی در دوران جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم اسرائیل و نیز مذاکرات پاکستان پرداخت.
 
مردم ایران گزینه‌ای به نام شکست ندارند
 
معاون وزیر امور خارجه درباره حضور مردم در صحنه ‌و حمایت از کشور در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا، گفت: دست و بازوی همه اینها را باید بوسید، نه فقط آن‌هایی که پای لانچرها بودند، نه آن‌هایی که جانشان را گذاشتند برای عظمت این ملت، بلکه همه‌ آن‌هایی که در خیابان‌های تهران و شهرستان‌ها تا نیمه‌های شب، بیش از پنجاه روز است که در حال حضور جانانه هستند. این یک دفاع میهنی بود؛ این یک حضور قهرمانانه بود برای این‌که در امروز و فردای ایران و برای امروز و فردای تاریخ بماند. من نمی‌خواهم صحبت‌های صرفاً احساسی کرده باشم. آنچه که من دیدم به عنوان چشم ملت، آنچه که من گفتم به عنوان زبان ملت، آنچه که من شنیدم به عنوان گوش یک ملت، واقعاً لحظات تاریخی را برای کشور رقم زد.یعنی نشان داد که این لحظات، لحظات تاریخی است.
 
خطیب‌زاده با تاکید بر اینکه ما هنوز از این گذرگاه عبور نکرده‌ایم و ما با دشمن دَنی روبه‌رو هستیم، توضیح داد: ما با کسی روبه‌رو هستیم و با کسانی روبه‌رو هستیم که در میزان وقاحت و در میزان دشمنی و در میزان جرم و جنایت، حد و حصری برای آن‌ها واقعاً به‌سختی می‌شود پیدا کرد. یعنی شبیه آن‌ها را پیدا کرد و حتی اندازه‌ای برای آن‌ها قائل شد. اما در این حال، یک مردم و یک ملت و یک کشوری مانند ایران چاره ندارد مگر در این نبرد میهنی، در این مقاومت میهنی، پیروز باشد. ما گزینه‌ای برای شکست نداریم.
 
وی تصریح کرد: ما حتماً باید با تمام قوا، با تمام توانمان، برای بلندای یک تاریخ بمانیم، محکم بایستیم و بدانیم اراده‌ی یک ملت نشان می‌دهد که آن ملت می‌تواند پیروز باشد و ما پیروز خواهیم بود، ان‌شاءالله، به مساعدت همه‌ مردم، در زیر سایه‌ی توجهات حضرت بقیةالله‌الاعظم و توجهات ائمه اطهار.
 
بسیاری از اظهارات مقامات آمریکایی مصرف داخلی داشته و برای کنترل بازار است
 
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در ارزیابی رفتار و اظهارات متناقض رئیس‌جمهور آمریکا گفت: گاهی مواقع ایشان این‌قدر پشت سر هم توییت می‌زنند و متناقض، از این جهت که ایشان عادت دارند زیاد صحبت کنند و مطالب متضاد زیادی را از صبح تا شب بیان می‌کنند اما این واقعاً قابل اعتنا نیست. استراتژی‌ و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران، بر اساس اظهارات طرف مقابل چیده نشده است. چه اظهارات مثبت و چه اظهارات منفی، چه تهدیدگونه و چه تطمیع‌گونه.
 
خطیب‌زاده افزود: بسیاری از این اظهارات مصارف داخلی دارد و بسیاری از آن‌ها هم برای کنترل بازارها و حتی برای نوسان‌گیری‌های شخصی از بازار، منافع شخصی و خانوادگی است. شاید باورتان نشود که سیاست در آمریکا چقدر در سطح پایینی در جریان است. البته ممکن است برخی از این‌ها کارزارهای روانی و جنگ روانی و رسانه‌ای باشد. عادت آمریکایی هم، به‌ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، در این زمینه باید مورد توجه واقع شود.
 
وی با بیان اینکه مردم بزرگ ایران باید بدانند ما با صحبت طرف مقابل به راست یا چپ حرکت نمی‌کنیم، توضیح داد: ما بر صراطی که در راهبرد خودمان ترسیم شده حرکت می‌کنیم و چشم‌مان فقط به اهداف خودمان است. ما مقاومت‌مان را جانانه ادامه خواهیم داد برای حفظ منافع عالیه این کشور و مردم. در این مسیر هم از تهدید هیچ تهدیدکننده‌ای نمی‌ترسیم. ما عقل و تدبیر و مصلحت را البته در چشم‌مان داریم.حافظ بزرگ ما می‌گوید: «رند عالم‌سوز را با مصلحت‌بینی چه کار؟ کار مُلک است آن‌که تدبیر و تأمل بایدش» لذا مردم بزرگ ایران در جریان باشند کهه با تدبیر، با تأمل و با استقامت، همچنان‌که به ما دستور داده شده «فاستقم کما أُمرت»، ما در این مسیر مستحکم کار را جلو می‌بریم. هر تهدیدی را هم پاسخ جانانه خواهیم داد؛ هم نیروهای مسلح سرافراز ما نشان دادند، هم دیپلمات‌های شما نشان دادند، فرزندان شما در عرصه‌های مختلف نشان دادند. ان‌شاءالله با وحدت و یک‌صدایی و هم‌صدایی.
 
خطیب‌زاده افزود: سعدی بزرگ می‌گوید که هر موقعی که دیدی در جمع دشمن تفرقی هست و در جمع خودی اتحاد و وحدت، بدان که نگران نباید باشی؛ ولی برعکسش باید نگران بود. لذا ما وحدت کلمه‌مان را حفظ می‌کنیم. فرمانده در زمان جنگ و صلح یکی است، به‌ویژه در زمان جنگ؛ ذیل فرمانده معظم کل قوا همه متمرکز می‌شویم برای حفظ دستاوردهای عالیه مردم. ان‌شاءالله از همه این تهدیدها و همه این سختی‌ها، با تدبیر و تأمل و شجاعت و همراه با توکل بر ذات باری تعالی، عبور خواهیم کرد. به قول مولوی: با توکل، زانوی اشتر ببند.
 
دیپلماسی باید بتواند با یک بده‌بستان منطقی از ضررهای بزرگ جنگ‌ها جلوگیری کرد
 
معاون وزیر امور خارجه درباره مذاکرات هم با تاکید بر اینکه جز دیپلماسی هیچ راه‌حلی برای هیچ بحرانی وجود ندارد، گفت: آمریکا جنگ را امتحان کرده و ممکن است باز هم این تصور را پیدا بکند که با ادامه مسیر جنگ به چیزی می‌رسد. هیچ گزینه‌ای برای آمریکا جز این‌که از رویکرد زیاده‌خواهانه دست بردارد و با احترام کامل به حقوق ملت ایران، در مقابل ملت ایران بنشیند، وجود ندارد. ما هیچ تردیدی در خصوص امنیت ملی خودمان، تمامیت ارضی خودمان نداریم. من در ملاقات‌های اینجا هم گفتم، وزیر امور خارجه هم گفته، مقامات جمهوری اسلامی ایران هم گفته‌اند که ما مصالحه ای در مورد امنیت ملی‌مان، تمامیت ارضی‌مان نمی‌کنیم.
 
خطیب‌زاده با تاکید بر اینکه مرزهای ما ناموس ماست و با تمام قوا در مقابل این می‌ایستیم، گفت: دیپلماسی بهترین راه‌حل است برای این‌که ما حتی مسائل بسیار سخت را هم حل بکنیم.جنگ بخشی از راه‌حل نیست. جنگ بخشی از مشکل است، در صورتی که دیپلماسی همواره بخش مهمی از راه‌حل است. دیپلماسی هم باید بدانیم، به اندازه عمر بشر وجود داشته؛ از زمان، چه می‌دانم، غارنشینی تا امروز، به معنای دیپلماسی، به معنای ارتباطات انسانی برای حل مسائل میان اقوام، ملت‌ها و دولت‌ها وجود داشته است. الان هم همین است؛ همه جنگ‌ها با دیپلماسی تمام شده‌اند. با دیپلماسی عزتمندانه، ان‌شاءالله و با تدبیر و تأمل، این مسیر هم جلو می‌رود.
 
وی تاکید کرد: ملت امیدوار باشند برای آنکه، آنچه که دارد اتفاق می‌افتد، واقعاً تا به امروزی که من با شما صحبت می‌کنم، پیروزی بسیار بسیار ارزشمند مردم و کشور ایران است. دشمنان به هیچ‌کدام از اهدافشان نرسیدند. آن‌ها می‌خواستند کشور ایران را تجزیه کنند، متأسفانه برخی گروه‌ها را تجهیز کرده بودند؛ به این هدفشان نرسیدند. تصور می‌کردند مردم را دچار اشکال ادراکی و شناختی می‌کنند و بعد مردم را وادار می‌کنند که بر علیه کشور خودشان حرکت بکنند؛ قاطبه مردم در مقابل این ایستادند. حتی بسیاری از آن‌هایی هم که این انحراف ادراکی در آن‌ها، به خاطر کارزار بزرگ رسانه‌ای که برای مردم ایران و ملت ایران شکل گرفته بود، ایجاد شده بود، آن‌ها هم برگشتند، بسیاری‌شان.
 
خطیب‌زاده گفت: یک عده هم به‌هرحال خیانت را سفیدشویی کردند، همچنان بر آن سبیل دارند ادامه می‌دهند که اقلیت بسیار کمی هستند. این‌ها نشان می‌دهد که ما در وضعیت بسیار خوبی هستیم، چون آن‌ها به اهدافشان نرسیدند. حتی آن‌ها نتوانستند به کوچک‌ترین اهداف راهبردی‌شان برسند. البته اگر اهدافشان را در کشتن و شهید کردن ما تعریف کرده بودند، در زدن مراکز عادی ما مثل مدرسه، دانشگاه، بیمارستان، کلینیک‌ها، اگر این‌ها را تعریف کرده بودند، شاید بتوانند برای خودشان پیروزی تعریف کنند؛ ولی اگر غیر از این بوده، یک شکست مطلق است. در عین حال، ما باید توجه بکنیم که دیپلماسی باید طوری تعریف شود که با یک بده‌بستان منطقی بتوان از ضررهای بزرگ جنگ‌ها جلوگیری کرد، به شرطی که طرف مقابل هم عقل بر او حاکم باشد.
 
ایران هیچ چیزی فراتر از حقوق بین‌الملل را نخواهد پذیرفت
 
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه درباره شرایط دستیابی به توافق هم گفت: واقعیت این است که زمان نباید ما را به هیچ مضیقه‌ای بیندازد. البته هم، وزیر خارجه و هم دکتر قالیباف در مصاحبه اخیر خود و هم دیگر مقامات اعلام کردند، آنچه که منصفانه و عملیاتی بوده، در چارچوب حقوق ملت ایران پیشنهاد شده است. ملت ایران باید بدانند، نه جمهوری اسلامی ایران و نه هیچ دولتی در ایران می‌تواند و مجاز است که تعهداتی را فراتر از حقوق بین‌الملل بپذیرد. ما نمی‌توانیم فرزندان‌مان و نوه‌هایمان را متعهد به چیزی بکنیم که در حقوق بین‌الملل نوشته نشده است. این یک چیز بسیار ساده و بدیهی است.
 
خطیب‌زاده تصریح کرد: لذا الان هم این مقاومت دیپلمات‌های شما و دیپلمات‌ها و فرزندان این ملت برای این است که هیچ چیزی را فراتر از حقوق بین‌الملل نمی‌توانند بپذیرند و نخواهند پذیرفت. اگر ایالات متحده آمریکا به این عقلانیت برسد، هیچ مانعی نیست و می‌شود خیلی زود به یک فهم مشترک رسید. به نظر می‌آید که آمریکا فعلاً قصد ندارد که این نکته را دقیق متوجه شود. بر همین اساس، پیام‌هایی رد و بدل شده و گفته شده است. هم اکنون کشورهای دیگر هم می‌دانند مواضع ایران چیست. آقای دکتر قالیباف هم دیشب دقیقاً همه این‌ها را گفتند.
معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد: واحد دانشگاه آزاد در امارات تعطیل شد / تعدادی از دانشجویان ایران بازداشت شدند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۷:۱۷
معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی گفت: متاسفانه با تصمیم غیرمعقول مقامات امارت متحده عربی درباره تعطیلی واحد دانشگاه آزاد دانشجویان شاغل به تحصلیل با مشکلات متعدد رو به رو شدند که از روز ابلاغ تعطیلی علیرغم شرایط جنگ در کشور موضوع مورد توجه دانشگاه قرار گرفت و به نوعی تلاش شد مسائل مدیریت شود.
 
سیدرسول موسوی معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص تعطیلی واحد دانشگاه آزاد امارات و سرنوشت دانشجویان این واحد اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل متاسفانه دستگیری چند تن از دانشجویان بود که با تلاش‌های قابل تحسین سرکنسول‌گری ایران این مشکل فوری حل شد.
 
موسوی ادامه داد: مشکل دیگر لغو ویزای دانشجویان مشغول به تحصیل و بازگشت آنها به کشور یا خروج از امارات بود که با وجود قطعی پرواز باز هم مشکلات مرتفع شد که البته دانشجویان با مشکلات متعدد رو به رو شدند. پس از رسیدگی به این مسائل اکنون تعیین تکلیف دانشجویان واحد امارات در دستور کار معاونت بین‌الملل دانشگاه قرار گرفته است که با انتقال سوابق تحصیلی آنها، شیوه ادامه تحصیل آنها اعلام می شود. 
 
معاون بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: احتمالا با سه گروه از دانشجویان مواجه می‌شویم؛ گروه اول آنهایی هستند که خواهان بازگشت به کشور و ادامه تحصیل در ایران هستند، دوم آنهایی که خارج از کشور هستند و تمایل به تحصیل آنلاین هستند و گروه سوم آنهایی که مایلند در خارج از کشور در سایر دانشگاه‌های خارجی ادامه تحصیل دهند و برای همه اینها در حال برنامه‌ریزی هستیم و میز اختصاصی واحد امارات پاسخگوی دانشجویان است و به زودی دفتر واحد امارات در یکی از ساختمان‌های دانشگاه آزاد در تهران فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
ادعای ترامپ: معاون من، ونس، و تیم مذاکره کننده ما در راه هستند و ظرف چند ساعت به اسلام آباد خواهند رسید
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۷:۱۰
ترامپ مدعی شد: معاون من، جی دی ونس، و تیم مذاکره کننده ما در راه هستند و ظرف چند ساعت به اسلام آباد خواهند رسید.
نیویورک پست: قرار است ونس و هیئت آمریکایی تا ساعاتی دیگر وارد اسلام آباد شوند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۷:۰۹
نیویورک پست نوشت: قرار است جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا و هیئت آمریکایی تا ساعاتی دیگر وارد اسلام آباد شوند.
ضرغامی: از سلامتی کامل رهبر انقلاب اطلاع دقیق دارم / به لحاظ امنیتی هیچگونه تصویر و صوت از ایشان ضبط نخواهد شد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۵۳

عزت الله ضرغامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: از سلامتی کامل رهبر انقلاب اطلاع دقیق دارم. کارشناسان امین و دلسوز، ضبط هرگونه تصویر و صوت از ایشان را فعلا به لحاظ امنیتی به صواب نمی‌دانند. به این توصیه‌ی مدبرانه عمیقأ معتقدم. به یاوه‌های تفاله‌های سطلی اعتنا نکنید!

ادعای رویترز: تلاش‌های مثبتی از سوی پاکستان برای پایان دادن به محاصره بنادر ایران در جریان است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۴۷

رویترز مدعی شد: تلاش‌های مثبتی از سوی پاکستان برای پایان دادن به محاصره بنادر ایران توسط آمریکا در جریان است.

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۴۳

 عراقچی و محمد اسحق‌دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، امروز طی یک تماس تلفنی در خصوص تحولات منطقه ای و موضوعات مرتبط با آتش‌بس گفتگو و رایزنی کردند.

فرودگاه امام(ره) و مهرآباد باز شد / ۱۰ فرودگاه دیگر از شنبه عملیاتی می‌شوند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۲۸
سازمان هواپیمایی کشوری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با هماهنگی‌های صورت‌گرفته، مجوز انجام پروازهای مسافری در فرودگاه‌های امام خمینی(ره) و مهرآباد از تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۵ صادر شده است.
 
همچنین انجام پروازهای مسافری در فرودگاه‌های ارومیه، کرمانشاه، آبادان، شیراز، کرمان، رشت، یزد، زاهدان، گرگان و بیرجند از روز شنبه مورخ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ امکان‌پذیر است.
 
لازم به ذکر است؛ سازمان هواپیمایی کشوری تأکید می‌کند جهت جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده و سوداگری، مردم عزیز کشور صرفاً از سایت‌های معتبری که فهرست آن‌ها در پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی www.caa.gov.ir در دسترس است، بلیت هواپیما تهیه کنند و جهت اطلاع از عملیاتی شدن سایر فرودگاه‌ها نیز صرفاً به اطلاعیه‌های این سازمان توجه کنند.
 
گفتنی است؛ فرودگاه مشهد نیز به چرخه عملیاتی بازگشته و از امروز نیز فعال شده است.
 
با این حساب، ۱۳ فرودگاه کشور تا روز شنبه  فعال خواهند شد.
خبرنگار ارشد فیگارو به نقل از یک دیپلمات ایرانی: تهران نگران است که به محض ورود نمایندگان ایران به پاکستان، ایالات متحده دوباره به ایران حمله کند / در مقابل حمله امریکا به یک کشتی ایرانی، تهران به یک کشتی آمریکایی حمله خواهد کرد / البته این امکان ندارد که ما پاکستانی‌ها را دست خالی بگذاریم؛ ایران حتماً پیش از شرکت در مذاکرات، چند تضمین از آنها درخواست خواهد کرد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۲۰
جورج مالبرونو خبرنگار ارشد فیگارو نوشت: یک دیپلمات ایرانی در تهران گفت: «حمله آمریکا به یک کشتی ایرانی و اظهارات دونالد ترامپ، موضع ایران را سخت‌تر کرده و ما را از هرگونه مصالحه دور می‌کند. کشتی مورد حمله، پرچم ایران را برافراشته بود. 
 
تهران به یک کشتی آمریکایی حمله خواهد کرد؛ چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان. 
 
البته این امکان ندارد که ما پاکستانی‌ها را دست خالی بگذاریم. 
 
ایران حتماً پیش از شرکت در مذاکرات (که برای فردا، سه‌شنبه، برنامه‌ریزی شده)، چند تضمین از آنها درخواست خواهد کرد.
 
تهران نگران است مذاکرات، یک  تله آمریکایی است؛ به این معنی که به محض ورود نمایندگان ایران به پاکستان، ایالات متحده دوباره به ایران حمله کند»
ترامپ: فرمانده ارتش پاکستان هیچ توصیه‌ای درباره محاصره نکرده
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۱۹

ترامپ در پاسخ به سئوالی درمورد توصیه فرمانده ارتش پاکستان به او برای لغو محاصره دریایی ایران به عنوان مانعی در برابر برگزاری مذاکرات، به نشریه «هیل» ادعا کرد که منیر «هیچ توصیه‌ای درباره محاصره نکرده است.»/انتخاب

العربیه: یک هواپیمای نظامی و یک هواپیمای غیرنظامی آمریکایی وارد پایگاه هوایی نورخان در نزدیکی اسلام‌آباد شدند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۱۱
العربیه اعلام کرد: دو فروند هواپیمای آمریکایی – یکی نظامی و یکی غیرنظامی – به پایگاه هوایی نورخان در نزدیکی اسلام‌آباد رسیدند.
دیدار وزیر کشور پاکستان با سفرای ایران و آمریکا در اسلام‌آباد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۶:۰۴

وزیر کشور پاکستان روز دوشنبه در دیداری با «رضا امیری مقدم» سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد، بر اهمیت راه‌ حل‌های پایدار از طریق گفتگو و دیپلماسی برای کاهش تنش‌ های منطقه‌ای تاکید کرده است.

 در این دیدار که با حضور مقامات بلندپایه انتظامی از جمله پلیس پایتخت پاکستان برگزار شد، طرفین در مورد تحولات منطقه‌ای بویژه موضوع دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا رایزنی کردند.

صفحه وزارت کشور پاکستان در ایکس اعلام کرد، محسن نقوی وزیر کشور پاکستان در این دیدار دستاوردهای مربوط به سفر اخیر خود به ایران به همراه فرمانده ارتش این کشور را تشریح و در مقابل سفیر ایران نیز از تلاش‌های پاکستان برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای قدردانی کرد.

در این دیدار همچنین بر روابط دیرینه و برادرانه میان پاکستان و ایران و ضرورت استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای تقویت ثبات منطقه‌ای تاکید شد.

مقامات پاکستانی همچنین اعلام کرده‌اند که اقدامات لازم برای مدیریت و تسهیل هرگونه روند دیپلماتیک احتمالی در آینده در حال انجام است و اسلام‌آباد همچنان به سیاست حمایت از گفت‌وگو و کاهش تنش‌ها پایبند است.

این تحرکات در شرایطی صورت می‌گیرد سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز در یک نشست خبری با اشاره به نقض آتش بس توسط طرف آمریکایی در جریان حمله به کشتی ایرانی اعلام کرد: تهران برنامه‌ای برای حضور در دور دوم مذاکرات با آمریکا در اسلام آباد ندارد.

شایان ذکر است، وزیر کشور پاکستان روز دوشنبه با سفیر آمریکا در اسلام‌آباد نیز دیدار کرد. 

ترامپ: من با ارزیابی وزیر انرژی درباره اینکه قیمت بنزین ممکن است تا سال آینده کاهش نیابد، مخالفم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۵:۵۹

ترامپ اظهار کرد: من با ارزیابی وزیر انرژی آمریکا مبنی بر اینکه قیمت بنزین ممکن است تا سال آینده کاهش نیابد، مخالفم.

پاکستان: تکمیل آمادگی‌های امنیتی برای دور دوم مذاکرات
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۵:۳۳

وزارت کشور پاکستان: آمادگی‌های امنیتی برای دور دوم مذاکرات تکمیل شد.

الجزیره: یک هواپیمای آمریکایی به عنوان مقدمات ورود هیئت آمریکایی به پایگاه نورخان در اسلام آباد رسید
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۵:۲۴

خبرنگار الجزیره به نقل از منابع آگاه خبر داد: یک هواپیمای آمریکایی به عنوان بخشی از مقدمات ورود هیئت آمریکایی به پایگاه نظامی نورخان در اسلام آباد رسیده است.

روزنامه‌نگار مشهور پاکستانی: شاید ترامپ به زودی پایان محاصره بنادر ایرانی را مد نظر قرار دهد و تمدید آتش‌بس با ایران را اعلام کند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۴:۴۷

کامران خان، روزنامه‌نگار مشهور پاکستانی گفت: امیدواری‌های فزاینده‌ای در اسلام‌آباد وجود دارد که ترامپ ممکن است به‌زودی پایان محاصره تنگه هرمز توسط آمریکا را مد نظر قرار دهد و تمدید آتش‌بس با ایران را اعلام کند.

وی افزود: رویترز با تأیید گزارش‌هایی که در محافل آگاه اسلام‌آباد در جریان است، اعلام کرده که ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تلفنی گفت‌وگو کرده و به او گفته است که محاصره بنادر ایران مانعی بر سر راه مذاکرات است. همچنین افزوده که ترامپ به منیر گفته است توصیه او را بررسی خواهد کرد.

ادعای نیویورک‌تایمز به نقل از منبع آگاه: در مرحله‌ای هستیم که هر طرف در آستان پایان مذاکرات، از درخت بلندی بالا می‌روند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۴:۴۲

رونن برگمن خبرنگار اسرائیلی نیویورک‌تایمز مدعی شد: بحران فعلی در مذاکرات، حداقل بر اساس ارزیابی اسرائیل، بسیار فراتر از مسائل مربوط به غرور یا تاکتیک مذاکره سخت است.

به گزارش انتخاب، منبعی آگاه از جزئیات گفت: «ما در مرحله‌ای هستیم که هر طرف در آستان پایان مذاکرات، از درخت بلندی دارد بالا می رود. ارزیابی کلی تغییر نکرده است ، دو طرف بیش از آنکه به بازگشت به جنگ علاقه داشته باشند، به توافق تمایل دارند. این بحران یا با تمدید ضرب‌الاجل حل می‌شود یا با نهایی شدن توافق. اما در حال حاضر، آتش‌بس و مذاکرات در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارد. افزایش سطح تهدیدها کاملاً واقعی است و نشان‌دهنده یک مشکل جدی است.»

واضح است که نتانیاهو و نزدیکانش می‌خواهند به جنگ بازگردند. همچنین در میان ارتش و بخش‌هایی از جامعه اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل روشن است که اگر این جنگ فردا صبح با توافق پایان یابد، این نوع پایان بسیار دور از آن چیزی است که در ابتدا برنامه‌ریزی شده بود. 

هیچ‌یک از سه هدفی که نتانیاهو تعیین کرده بود از جمله نابودی پروژه هسته‌ای ایران، نابودی پروژه موشک‌های بالستیک ایران، و سرنگونی حکومت محقق نشده است.

رئیس‌جمهور چین: از آتش‌بس فوری در خاورمیانه حمایت می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۴:۲۶

خبرگزاری شینهوا به نقل از رئیس جمهور چین گزارش داد: ما از آتش بس فوری حمایت می‌کنیم و به دیپلماسی برای حل مناقشه در خاورمیانه پایبندیم.

ادعای الجزیره: به نظر می‌رسد که پاکستان خبری را به ایران درباره رفع محاصره بنادر منتقل کرده
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۴:۱۶

نورالدین الدغیر خبرنگار الجزیره در تهران مدعی شد: به نظر می‌رسد که میانجی پاکستانی خبری را به طرف ایرانی درباره رفع محاصره بنادر ایران منتقل کرده است، و جلسه‌ای در تهران به‌زودی ممکن است درباره مسئله مشارکت ایران در دور جدید مذاکرات با واشنگتن در اسلام‌آباد تصمیم‌گیری کند. تا امشب تصویر روشن‌تر خواهد شد، مگر اینکه پست‌های غیرمنتظره‌ای از واشنگتن منتشر شود.

وب‌سایت کپلر: دو نفتکش از طریق تنگه هرمز وارد خلیج فارس شدند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۴:۱۲

داده‌های وب‌سایت کپلر نشان داد که دو نفتکش، یکی حامل گاز مایع و دیگری حامل مواد شیمیایی، از طریق تنگه هرمز وارد خلیج فارس شدند.

العربیه: ترامپ به فرمانده ارتش پاکستان قول داد که رفع محاصره دریایی را بررسی کند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۳:۵۳

العرببه به نقل از یک مقام پاکستانی گزارش داد: ترامپ به فرمانده ارتش پاکستان قول داد که رفع محاصره دریایی را بررسی کند تا مذاکرات تسهیل شود. 

کرملین: روسیه میانجی ایران نیست اما در صورت لزوم آماده‌ایم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۳:۳۴

پسکوف گفت: روسیه امیدوار است مذاکرات در مورد خاورمیانه ادامه یابد و از بازگشت به سناریوی نظامی جلوگیری شود.

وی افزود: روسیه میانجی ایران نیست اما در صورت لزوم آماده‌ایم.

فایننشال تایمز: در ۲۴ ساعت گذشته تنها دو کشتی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۳:۳۴

فایننشال تایمز گزارش داد: در ۲۴ ساعت گذشته تنها دو کشتی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

پزشکی قانونی: ۳۳۷۵ نفر در جنگ به شهادت رسیدند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۳:۱۷

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از شهادت ۳ هزار و ۳۷۵ نفر در جنگ تحمیلی اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت: در این میان با پیکرهای مطهری مواجه شدیم که حدود ۴۰ درصد آن‌ها به دلیل نوع بمب‌ها و موشک‌های به کار گرفته شده، قابل شناسایی نبودند.

رویترز: فرمانده ارتش پاکستان به ترامپ گفت که ماجرای محاصره بنادر ایران مانعی برای مذاکرات است؛ ترامپ گفت این توصیه را در نظر می‌گیرد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۲:۳۹

رویترز به نقل از یک منبع امنیتی پاکستانی نوشت: فرمانده ارتش با ترامپ صحبت کرد و به او گفت که محاصره بنادر ایران مانعی برای مذاکرات است. رئیس جمهور آمریکا گفت که توصیه فرمانده ارتش پاکستان را در نظر خواهد گرفت.

برق منطقه‌ای تهران: با وجود حمله به ۱۵۷ نقطه از تاسیسات برق در تهران، قم و البرز، ۹۷.۵ درصد آن دوباره در مدار قرار گرفت
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۲:۳۳

به گفته معاون بهره‌برداری برق منطقه‌ای تهران، با وجود اینکه ۱۵۷ نقطه از تاسیسات و تجهیزات برق در استان‌های تهران، قم و البرز مورد حمله قرار گرفته بود، اما ۹۷.۵ درصد آن دوباره در مدار قرار گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای پرخاش ترامپ به طرف ایرانی: چنین فرصتی نه فراهم شده نه می‌شود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۲:۱۱

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به ادعای پرخاش ترامپ به طرف ایرانی طی تماس تلفنی گفت: چنین فرصتی برای کسی نه فراهم شده نه فراهم می‌شود.

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به توئیت عراقچی درباره بازگشایی تنگه هرمز
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۲:۰۶

سخنگوی وزارت خارجه درباره توئیت عراقچی در خصوص تنگه هرمز بیان کرد: وزارت خارجه هیچ اقدامی را بدون هماهنگی با نهادهای بالادستی انجام نمی‌دهد. دیدگاه‌ها و نظرات کارشناسی خود را در همه مراحل بیان می‌کنیم ولی تصمیم گیری در خصوص این موضوعات با اهمیت حتما با مراجع صلاحیتدار کشور است. 

وی افزود: اینکه توئیت یک دولتمردی که شهره به تناقض گویی و یکی از روش‌هایش تفرقه انگیزی و سوءاستفاده از پویایی‌های داخلی جامعه ایران است مبنایی برای هجمه به دستگاه دیپلماسی شود، فکر نمی‌کنم هیچ عقل سلسمی این را تأیید کند.

بقائی افزود: توئیت عراقچی بخشی از تفاهمی بود که صورت گرفته بود. این توئیت تفاهم جدیدی نبود و اجرای تفاهمی بود که به دلیل نقض آتش بس در لبنان به صورت کامل اجرا نشده بود و این توئیت صرفا تأیید بر این بود که ایران تعهدات خود را اجرا کند.

سخنگوی قرارگاه خاتم‌الانبیا: برای حفظ جان خانواده‌های کارکنان کشتی مورد هجوم آمریکا، وارد عمل نشدیم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۱:۵۸

سخنگوی قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا (ص) اعلام کرد: پس از تجاوز آشکار تکاوران تروریست آمریکا به کشتی تجاری ایرانی در آبهای دریای عمان، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آماده برخورد قاطع با نیروهای متجاوز آمریکایی بودند. لکن به دلیل حضور برخی از خانواده‌های کارکنان کشتی یاد شده، برای حفظ جان و امنیت آنها که هر لحظه در خطر بودند، با محدودیت روبرو شدند.

وی افزود: با توجه به شرایط موجود پس از حصول اطمینان از حفظ جان خانواده ها و کارکنان کشتی مورد تجاوز آمریکا، نیروهای مسلح مقتدر ایران اسلامی، اقدام لازم علیه ارتش تروریست آمریکا را انجام خواهند داد.

سخنگوی وزارت خارجه: سفر مقامات آمریکا به اسلام‌آباد به خودشان مربوط است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۱:۵۴

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: سفر مقامات آمریکا به اسلام‌آباد به خودشان مربوط است. در هیچ کدام از مذاکرات، موضوع انتقال ذخایر اورانیوم مطرح نبوده؛ موضع ما حفظ دستاورد‌های هسته‌ای در داخل خاک ایران است/ برای تأمین منافع ملی خود، قائل به ضرب‌الاجل نیستیم. بررسی پیشنهادات آمریکا که در سفر فرمانده ارتش پاکستان ارائه شد، ادامه دارد.

رویترز به نقل از منبع ایرانی: ادامه محاصره تنگه هرمز مذاکرات را تضعیف می‌کند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۱:۳۲

یک منبع ایرانی به رویترز گفت: ادامه محاصره تنگه هرمز توسط آمریکا، مذاکرات صلح ایران و آمریکا را تضعیف می‌کند.

وی افزود: توان دفاعی ایران از جمله برنامه موشکی آن غیرقابل مذاکره است.

ابراز نگرانی چین از توقیف کشتی ایرانی توسط آمریکا
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۱:۲۷

وزارت خارجه چین روز دوشنبه گفت که از توقیف کشتی باری ایرانی توسط نظامیان آمریکایی نگران است.

وزارت امور خارجه چین امروز (دوشنبه) در پاسخ به سوالی درباره توقیف کشتی توسکا توسط نظامیان آمریکایی، گفت: «ما نگرانی خود را از توقیف اجباری این کشتی ابراز می‌کنیم».

شبکه «الجزیره» به نقل از این وزارتخانه گزارش داد:‌ «وضعیت در تنگه هرمز حساس و پیچیده است و باید شرایط مناسبی برای پایان دادن به جنگ ایجاد شود».

سخنگوی وزارت خارجه: ایران در پاسخ به طرح ۱۵ بندی آمریکا، پیشنهادی ۱۰ بندی ارائه کرد که به بسته‌ای مشخص تبدیل شد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۱:۲۵

بقائی تأکید کرد: ایران در پاسخ به طرح ۱۵ بندی آمریکا، پیشنهادی ۱۰ بندی ارائه کرد که پس از مذاکرات مفصل در اسلام‌آباد و سفر میانجی‌گرایانه به تهران، به بسته‌ای مشخص تبدیل شد. ایران بر مواضع معقول و منصفانه خود ثابت‌قدم است. 

وی افزود: ما از ابتدا خطوط قرمز و موارد غیرقابل‌قبول را به‌روشنی اعلام کرده‌ایم و اصرار بر آن‌ها تغییری در مواضع اصولی ما ایجاد نخواهد کرد. 

او ادامه داد: همچنین، بسیاری از جزئیات منتشرشده در رسانه‌ها صرفاً گمانه‌زنی بوده و مورد تأیید نیست.

سخنگوی وزارت خارجه: تا الان برنامه‌ای برای‌ دور بعدی مذاکرات نداريم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۱:۰۶

سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود گفت: تا الآن برنامه‌ای برای‌ دور بعدی مذاکرات نداريم و تصمیمی در اين خصوص اتخاذ نشده‌ است.

آسوشیتدپرس: پاکستان تماس های دیپلماتیک را تشدید کرده تا از ازسرگیری مذاکرات تا سه‌شنبه اطمینان حاصل شود
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۰:۵۳

آسوشیتدپرس نوشت: پاکستان از دیروز یکشنبه تماس های دیپلماتیک خود را با واشنگتن و تهران تشدید کرده است تا از سرگیری مذاکرات تا سه شنبه اطمینان حاصل شود.

بی‌بی‌سی: هیئت آمریکا در دور جدید مذاکرات با ریاست ونس، راهی اسلام‌آباد شد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۰:۳۸

بی‌بی‌سی گزارش داد: هیئت آمریکا در دور جدید مذاکرات با ایران راهی اسلام‌آباد شد.

 ریاست این هیئت را جی‌دی‌ ونس، معاون دونالد ترامپ به عهده خواهد داشت.

یک مقام کاخ سفید تأیید کرده است که در کنار ونس، استیو ویتکاف و جرد کوشنر، مشاوران ترامپ که در مذاکرات قبلی نیز حضور داشتند، در هیئت مذاکره‌کننده حضور خواهند داشت.

سی‌ان‌ان: هیئت واشنگتن در دور دوم مذاکرات، شامل همان چهره‌هایی است که در دور اول شرکت داشتند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۰:۳۰

سی‌ان‌ان نوشت: هیئت واشنگتن در دور دوم مذاکرات اسلام آباد، شامل همان چهره‌هایی خواهد بود که در دور اول شرکت داشتند. 

شهدای جنگ تحمیلی اخیر چند ساله بوده‌اند؟
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۰:۰۹

رده‌بندی سنی شهدا:

زیر ۱ سال: ۷ شهید  

۱ تا ۱۲ سال: ۲۵۵ شهید  

۱۳ تا ۱۸ سال: ۱۲۱ شهید  

۱۹ تا ۳۰ سال: ۹۶۹ شهید  

۳۱ تا ۴۰ سال: ۷۹۲ شهید  

۴۱ تا ۵۰ سال: ۶۳۹ شهید  

۵۱ تا ۶۰ سال: ۲۶۷ شهید  

۶۱ تا ۷۰ سال: ۱۶۳ شهید  

۷۱ سال به بالا: ۶۰ شهید  

رئیس قوه قضائیه: ایران در نبرد با آمریکا و رژیم صهیونیستی، سر سوزنی از خواسته‌ها و سیاست‌های کلی خود کوتاه نخواهد آمد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۱۰:۰۸

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: ایران اسلامی در نبرد و مواجهه با آمریکا و رژیم صهیونیستی، سر سوزنی از هیچ‌یک از خواسته‌ها و سیاست‌های کلی خود که توسط رهبری معظم انقلاب لحاظ شده است، کوتاه نیامده و کوتاه نخواهد آمد. مردم غیرتمند و بابصیرت ما کماکان در خیابان‌ها هستند؛ قوای مسلح سلحشور ما همچنان در میدان، دست به ماشه حضور دارند. دیپلمات‌های ما نیز به‌عنوان ضلع سوم این مجموعه‌ی متحد و به‌هم‌پیوسته، مشغول انجام تکالیف خود هستند؛ از همه این جان‌فدایان ایران، کمال تشکر و امتنان را داریم و دوام توفیقات‌شان را از خداوند مسئلت می‌کنیم.

المیادین: تماس های فشرده ای از سوی مقامات پاکستانی برای رسیدن به تفاهم واقعی در حال انجام است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۹:۴۶

خبرنگار المیادین در اسلام آباد گزارش داد: تماس های فشرده ای از سوی مقامات پاکستانی برای برگزاری دور دوم و رسیدن به تفاهم واقعی در حال انجام است.

مدیریت بحران: تعمیر ۲۳ هزار واحد آسیب دیده جنگ در تهران
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۹:۲۸

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شهر تهران مهدی بابایی می‌گوید که ۲۳ هزار و ۹۶۴ واحد آسیب‌دیده (بیش از ۵۳ درصد) تعیین تکلیف شد.

العربی الجدید: صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد جهانی ۲۰۲۶ را به ۳.۱ درصد کاهش و تخمین تورم را به ۴.۴ درصد افزایش داده
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۹:۰۵

العربی الجدید نوشت: صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد جهانی ۲۰۲۶ خود را به ۳.۱ درصد کاهش داده و در عین حال تخمین تورم خود را به ۴.۴ درصد افزایش داده است. 

به گزارش انتخاب، این مسیر بر این فرض اساسی استوار است که شوک انرژی به تدریج فروکش خواهد کرد.

ثبات نفت بالای ۱۰۰ دلار، عامل تعیین‌کننده را زمان، و نه قیمت، می‌سازد که شوک را از یک رویداد موقت به یک ریسک ساختاری بلندمدت تبدیل می‌کند .

العربی الجدید: صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد جهانی ۲۰۲۶ را به ۳.۱ درصد کاهش و تخمین تورم را به ۴.۴ درصد افزایش داده
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۹:۰۵

العربی الجدید نوشت: صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد جهانی ۲۰۲۶ خود را به ۳.۱ درصد کاهش داده و در عین حال تخمین تورم خود را به ۴.۴ درصد افزایش داده است. 

به گزارش انتخاب، این مسیر بر این فرض اساسی استوار است که شوک انرژی به تدریج فروکش خواهد کرد.

ثبات نفت بالای ۱۰۰ دلار، عامل تعیین‌کننده را زمان، و نه قیمت، می‌سازد که شوک را از یک رویداد موقت به یک ریسک ساختاری بلندمدت تبدیل می‌کند .

المیادین: در پاکستان هیچ نشانه‌ای مبنی بر برگزاری نشست جدید در ساعات آینده وجود ندارد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۸:۵۲

خبرنگار المیادین در اسلام آباد گزارش داد: تاکنون هیچ نشانه ای مبنی بر برگزاری نشست جدید مذاکره میان آمریکا و ایران در ساعات آینده وجود ندارد.

العربی الجدید: پاکستان از عراقچی و پزشکیان خواست که یک هیئت مذاکراتی را به اسلام آباد اعزام کنند، اما تأییدی دریافت نکرد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۸:۴۷

العربی الجدید نوشت: شهباز شریف، نخست وزیر و اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان، که روز گذشته به ترتیب با مسعود پزشکیان، و عباس عراقچی، تماس گرفتند، از ایران خواستند که یک هیئت مذاکره کننده را برای شرکت در دور دوم مذاکرات به اسلام آباد اعزام کند. با این حال، آنها هیچ تأییدی از سوی ایران دریافت نکردند.

نشریه هیل: لفاظی‌های دونالد ترامپ، آمریکا را به سمت «مسیری تاریک» سوق می‌دهد
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۸:۴۱

نشریه هیل نوشت: لفاظی‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌ویژه استفاده از الفاظ رکیک آمیخته با زبان مذهبی و ملی‌گرایانه، نشان‌دهنده‌ی فاصله‌ی خطرناک او با رفتار رؤسای جمهور پیشین آمریکا است و کشور را به سمت «مسیری تاریک» سوق می‌دهد.

به گزارش انتخاب، تهدیدهای او برای هدف قرار دادن غیرنظامیان، زیر سوال بردن اتحادهایی مانند ناتو و مواضع افراطی او باعث شده است که برخی از متحدان، ایالات متحده را به عنوان یک عامل بی‌ثبات‌کننده ببینند. 

انجمن شرکت‌های هواپیمایی: ۹۵ درصد ظرفیت فرودگاهی کشور سالم است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۸:۲۸

به گفته مقصود اسعدی سامانی، برآوردهای واقع‌بینانه نشان می‌دهد که حداکثر حدود ۲۰ فروند هواپیما دچار آسیب جدی شده‌اند.

وی افزود: از مجموع ناوگان هوایی کشور که بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ فروند برآورد می‌شود، پیش از این وقایع حدود ۱۵۰ فروند در حال پرواز بودند و مابقی به دلایل فنی نظیر نقص موتور زمین‌گیر بودند. 

به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با کسر ناوگان آسیب‌دیده، اکنون حدود ۱۳۰ هواپیمای فعال در اختیار داریم و با توجه به اینکه تقاضا برای گردشگری به عنوان یک کالای لوکس در اولویت آخر مردم قرار دارد، فعلا در کوتاه‌مدت کمبود ناوگان نداریم اما دولت باید در بازه زمانی شش ماهه به بعد، جهت ترمیم ناوگان برنامه‌ریزی کند. او گفت که زیرساخت‌های اصلی ما از بین نرفته و ۹۵ درصد آنها سالم است.

رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۴:۱۵

رئیس جمهور برزیل در مراسم افتتاحیه نمایشگاه صنعتی هانوفر در آلمان، جنگ آمریکا و رژیم اسرائیل علیه ایران را محکوم کرد و آن را «دیوانگی» دانست.

«لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا» تاکید کرد که در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول است که بحران‌هایی مانند گرسنگی، بی‌سوادی و عدم دسترسی به برق، میلیاردها نفر را تحت تاثیر قرار دهد، در حالیکه ۲.۷ تریلیون دلار برای جنگ‌ها هزینه می‌شود.

وی خواستار استفاده از فناوری‌های پیشرفته نه برای جنگ، بلکه برای جهانی پایدارتر و امن‌ شد.

این رهبر چپگرا از تناقضات آشکار جهان انتقاد کرد و گفت: «ما در حال گذراندن یک لحظه بحرانی در ژئوپلیتیک جهانی هستیم که با دوگانگی‌های عمیقی مشخص می‌شود، زیرا در حالی که فضانوردان به ماه پرواز می‌کنند، زنان و کودکان به شکل بی‌هدف در بمباران‌های خاورمیانه کشته می‌شوند.»

استاد حوزه چین در دانشگاه اکستر: پکن هرگز تهران را علناً محکوم نکرده / کشورهای عرب خلیج فارس نتوانستند نسبت به ایران، نفوذ قاطع‌تری بر سیاست چین پیدا کنند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۳:۴۰

آندرئا قیسلی استاد حوزه چین در دانشگاه اکستر نوشت:

 تمام نفتی که اعراب به چین فروختند و تمام فناوری که از چین خریدند، نتوانسته برای کشورهای خلیج فارس نسبت به ایران، نفوذ قاطع‌تری بر سیاست چین در قبال منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) بخرد. پکن هرگز تهران را علناً محکوم نکرده است.

روخانا، نماینده کنگره: همه فکر و ذکر ترامپ  جنگ در خاورمیانه است / زمان آن رسیده که نسل جدید، جهت‌گیری اخلاقی جدیدی برای دموکرات‌ها رقم بزند؛ پایان اشغالگری [اسرائیل]
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۳:۳۶

روخانا نماینده کنگره نوشت:

«نه یک دلار از پول مالیات‌دهندگان به اسرائیل.

نه حضور نخست‌وزیر اسرائیل در اتاق فرماندهی (اتاق وضعیت).

پایان اشغالگری.

من طرفدار آمریکا هستم. همه فکر و ذکر ترامپ  جنگ در خاورمیانه است.

زمان آن رسیده که نسل جدید، جهت‌گیری اخلاقی جدیدی برای دموکرات‌ها رقم بزند.»

رابرت کلی استاد دانشگاه ملی پوسان: ایران فهمیده که می‌تواند هر زمان که بخواهد، تنگه هرمز را ببندد و از آن «عوارض» بگیرد / چین هم فهمیده که آمریکا بیش از حد توان خود در بحران های مختلف درگیر شده / اروپا نیز فهمیده که ناتو تا حداقل یک دهه آینده عملاً مرده است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۳:۱۱

رابرت کلی استاد علوم سیاسی دانشگاه ملی پوسان کره جنوبی نوشت:

حدس من درباره پیامدهای بزرگ و میان‌مدت جنگ ایران؛

۱. ایران فهمیده که می‌تواند هر زمان که بخواهد، تنگه هرمز را ببندد و از آن «عوارض» بگیرد.

۲. چین فهمیده که آمریکا بیش از حد توان خود در بحران های مختلف درگیر شده.

۳. اروپا فهمیده که ناتو تا زمانی که حزب جمهوری‌خواه از ترامپیسم خارج نشود (که حداقل یک دهه طول می‌کشد)، عملاً مرده است.

بازداشت صدها نفر در کشورهای عربی برای انتشار ویدیوهای حملات ایران / امارات ۳۷۵ نفر و قطر بیش از ۳۰۰ نفر را بازداشت کرده‌اند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۳:۰۴

کمیته حفاظت از خبرنگاران اعلام کرد:

صدها نفر در کشورهای عربی خلیج فارس برای انتشار ویدیوهای حملات ایران بازداشت شده‌اند.

امارات متحده عربی اعلام کرده ۳۷۵ نفر را به‌دلیل فیلم‌برداری یا انتشار اطلاعات نادرست مرتبط با جنگ بازداشت کرده که پرونده آنها به دادستانی ارجاع شده است.

قطر هم از بازداشت بیش از ۳۰۰ نفر از ملیت‌های مختلف به‌دلیل انتشار تصاویر و «اطلاعات گمراه‌کننده» خبر داده است.

انجام ۱۲۴ پرواز باری نظامی آمریکا از آلمان به خاورمیانه در یک هفته
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۲:۴۸

الجزیره می‌گوید پل هوایی نظامی آمریکا از آلمان به خاورمیانه در تمام هفته گذشته، همزمان با ناکامی دور اول مذاکرات در ۲۲ فروردین ادامه داشته است.

داده‌های هوانوردی از پلتفرم‌های «فلایت‌رادار» و «ای‌دی‌اس-بی اکسچینج» که در ردیابی ترافیک هوایی تخصص دارند، نشان می‌دهد پل هوایی نظامی آمریکا از آلمان به خاورمیانه در تمام هفته گذشته، همزمان با ناکامی دور اول مذاکرات که در ۱۱ آوریل/۲۲ فروردین به میزبانی اسلام‌آباد بین واشنگتن و تهران برگزار شد، ادامه داشته است.

بر اساس رصد واحد منابع باز شبکه الجزیره، حداقل ۱۲۴ پرواز کامل باری نظامی آمریکا از آلمان به منطقه در بازه ۱۲ تا ۱۸ آوریل ثبت شده است. 

خوانش زمانی داده‌ها نشان می‌دهد که شدت پروازها در ۱۲ آوریل به اوج خود رسیده و سپس روز شنبه دوباره افزایش یافته است.

تسنیم: پس از حمله آمریکایی‌ها به کشتی ایرانی، نیروهای ایرانی با پهپاد به سمت بعضی کشتی‌های نظامی آمریکایی حمله کردند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۲:۱۹

تسنیم نوشت:

نظامیان تروریست آمریکایی ساعاتی پیش به یک کشتی کانتینربر ایرانی به نام توسکا که از چین عازم ایران بود، در خلیج عمان حمله کردند.

 پس از حمله آمریکایی‌ها به این کشتی، نیروهای ایرانی نیز با پهپاد به سمت بعضی کشتی‌های نظامی آمریکایی حمله کردند. 

 ترامپ ساعتی پیش مدعی شده که تروریستهای آمریکایی این کشتی را توقیف کرده‌اند. 

 ایران از پیش اعلام کرده است که با هرگونه اقدام آمریکاییها مقابله به مثل خواهد کرد. 

همزمان با اعلام محاصره دریایی ایران توسط آمریکا، ایران نیز تنگه هرمز را به طور کامل بسته و هر کشتی یا نفتکشی که بدون مجوز ایران از منطقه عبور‌ کند، توسط نیروهای ایرانی تنبیه می‌شود.

مشاور ارشد شورای آتلانتیک: اقدام آمریکا در توقیف کشتی باری ایرانی، معادل اعلام جنگ علیه ایران است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۵۲

هارلان اولمن، مشاور ارشد اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک، می‌گوید اقدام آمریکا در توقیف یک کشتی باری ایرانی، معادل اعلام جنگ علیه ایران است.

او به الجزیره گفت: «راستش، این یک اقدام جنگی است. شما چنین کاری نمی‌کنید. در واقع، آنچه آمریکا انجام می‌دهد و انجام داده، از نظر حقوق بین‌الملل اعلام جنگ محسوب می‌شود، اما کنگره آمریکا به نظر نمی‌رسد این را بپذیرد.»

به گفته اولمن، حمله به کشتی همچنین «نقض حقوق بین‌الملل» است و به روند مذاکرات «که خود نیز آشفته است» بین آمریکا و ایران، ابهام بیشتری اضافه می‌کند.

نفت برنت ۹۷.۵۰ دلار
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۵۱

رویترز نوشت: قیمت نفت خام برنت با ۷ درصد افزایش به ۹۷.۵۰ دلار در هر بشکه رسید.

قیمت نفت آمریکا با ۷ درصد جهش به بالای ۸۹ دلار رسید
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۴۸

رسانه اقتصادی کوبیسی لتر نوشت:

قیمت نفت آمریکا ۷ درصد جهش کرد و به بالای ۸۹ دلار در هر بشکه رسید، زیرا بازارها به بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران و تکذیب گزارش‌ها درباره دور دوم مذاکرات با آمریکا واکنش نشان دادند.

بازارهای آتی سهام آمریکا به دلیل بن‌بست در مذاکرات آمریکا با ایران و بسته ماندن تنگه هرمز با کاهش شدید گشایش یافتند
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۳۹

رسانه اقتصادی کوبیسی لتر نوشت: 

بازارهای آتی سهام آمریکا با کاهش شدید گشایش یافتند؛ به دلیل بن‌بست در مذاکرات صلح جنگ ایران و بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران:

۱. اس اند پی ۵۰۰: ۱.۰٪-
۲. نزدک ۱۰۰: ۱.۱٪-
۳. داو جونز: ۱.۰٪-
۴. نفت وست تگزاس اینترمدیت: ۸.۵٪+
۵. برنت: ۸.۰٪+
۶. گاز طبیعی: ۱.۵٪+

آتش‌بس آمریکا و ایران ۲ روز دیگر به پایان می‌رسد.

محسن میلانی: کنترل تنگه هرمز برای ایران تقریباً به اندازه یک سلاح هسته‌ای قدرتمند است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۳۶

محسن میلانی، استاد علوم سیاسی در آمریکا:

برای ایران، کنترل تنگه هرمز در حال تبدیل شدن به شکلی جدید از بازدارندگی است، تقریباً به اندازه یک سلاح هسته‌ای قدرتمند.

به نظر می‌رسد سرانجام جغرافیا سرنوشت را برای ایران رقم بزند.

قرارگاه خاتم: آمریکا با نقض آتش بس و شلیک به يک کشتی ایران و پیاده‌کردن تفنگداران خود، آن را مورد تجاوز قرار داد؛ این دزدی دریایی را به زودی تلافی می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۲۲

سخنگوی قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا اعلام کرد:

آمریکای متجاوز با نقض آتش‌بس و راهزنی دریایی، با شلیک به سوی يکی از کشتی‌های تجاری ایران در آبهای دریای عمان و از کارانداختن سیستم ناوبری آن با پیاده‌کردن تعدادی از تفنگداران تروریست خود روی عرشه‌ی شناور یاد شده، آن را مورد تجاوز قرار دادند.

هشدار می‌دهیم که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این دزدی دریایی و مسلحانه ارتش آمریکا را به زودی پاسخ داده و تلافی خواهند نمود.

جزئیات جدید طرح مدیریت تنگه هرمز؛ از منع تردد شناورهای صهیونیستی تا اخذ عوارض به پول ملی
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۱۷

رئیس کمیسیون عمران مجلس موارد زیر را به عنوان جزئیات جدید طرح مدیریت تنگه هرمز برشمرد:
۱. تردد هرنوع شناور یا محموله متعلق و مرتبط با رژیم جعلی صهیونیستی از تنگه هرمز مطلقاً ممنوع است.
۲. تردد شناورهای کشورهای متخاصم به تشخیص شعام ممنوع است.
۳. تردد شناور یا محموله کشورهایی که اقدامات خصمانه علیه جبهه مقاومت انجام دهند، ممنوع است.
‏۴. سایر شناورها درصورت دریافت مجوز و پرداخت هزینه «هدایت، نظارت و تأمین امنیت»، اجازه تردد دارند.
۵. پرداخت هزینه‌ها با پول ملی ایران (ریال) می‌باشد.
۶. هرکشوری که به هرمیزانی در جنگ تحمیلی مشارکت داشته، پس از پرداخت غرامت خسارات وارده، اجازه عبور خواهد داشت.
‏۷. هر کشور و یا شخص حقیقی و حقوقی که علیه ایران تحریم‌های یک‌جانبه اعمال کند و یا هرگونه اقدام خصمانه انجام دهد، مشمول ممنوعیت تردد از تنگه هرمز است.
۸. تردد ناوگان کشوری که از نام‌های مجعول غیر از نام خلیج فارس در اسناد و اظهارات خود استفاده کند، از تنگه هرمز ممنوع است.
‏۹. منابع مالی حاصل از دریافت هزینه‌ها در سه محل مصرف خواهد شد: تقویت بنیه دفاعی کشور و معیشت نیروهای مسلح؛ بازسازی و توسعه زیرساخت‌های کشور و تأمین معیشت مردم.
۱۰. عدم رعایت اصول این قوانین منجر به توقیف شناور متخلف و جریمه و مصادره ۲۰درصد ارزش محموله‌های آن خواهد شد.

انگلیس: سطح تهدید در تنگه هرمز به خاطر عواملی مانند مین‌گذاری و خطر حمله، همچنان «بحرانی» است
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۱۵

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) هشدار داد که سطح تهدید در تنگه هرمز همچنان «بحرانی» است.

این سازمان به «اختلال در ناوبری، اجرای محاصره، گزارش‌های مین‌گذاری، و خطرات جنگی باقیمانده» در این آبراه کلیدی اشاره کرد. همچنین گفت «خطر حمله» وجود دارد.

به گفته UKMTO، سطح تهدید در دریای عمان نیز همچنان بحرانی است، در حالی که در دریای سرخ جنوبی و شمالی و همچنین دریای مدیترانه، سطح تهدید «متوسط» ارزیابی می‌شود.

تسنیم: اگر زیرساخت‌ها مجددا هدف قرار بگیرند، ایران خویشتنداری‌های دور اول جنگ درباره باب‌المندب، آرامکو و ینبع و فجیره را به طور کامل کنار خواهد گذاشت
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۱۴

تسنیم نوشت: ایران این بار نیز آمادگی کامل دارد و اساساً سناریوی جنگ را محتمل‌تر از ادامه مذاکرات در نظر گرفته است؛ بنابراین ایران آماده است تا با بازسازی‌ها و تمهیداتی که در طول دو هفته اخیر انجام داده، ساعت‌های جهنمی به یادماندنی را از همان ابتدای درگیری مجدد با آمریکا و اسرائیل تثبیت کند. 

همچنین تحلیل مواضع ایران نشان می‌دهد که اگر جنگ آغاز و زیرساخت‌ها مجددا هدف قرار بگیرند، ایران برخی خویشتنداری‌های دور اول جنگ درباره باب‌المندب، آرامکو و ینبع و فجیره را به طور کامل کنار خواهد گذاشت.

عراقچی به وزیر خارجه پاکستان: تهدید بنادر و کشتی‌های ایران و خواسته‌های غیرمنطقی آمریکا، نشانه عدم جدیت آنهاست
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۰۶

سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران به محمد اسحق‌دار وزیر خارجه پاکستان اقدامات اخیر آمریکا در نقض آتش‌بس، تهدید بنادر و سواحل و شناورهای ایرانی، لفاظی‌های تهدیدآمیز،  طرح خواسته‌های نامعقول و تناقض‌گویی‌های مستمر را نشانه‌های روشنی از بد نیتی و عدم جدیت آمریکا در دیپلماسی دانست و تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌های خود برای صیانت از منافع و امنیت ملی ایران استفاده خواهد کرد.

اروپا درگیر یک بحران تمام‌عیار انرژی؛ کمیسیون اروپا توصیه کرده شهروندان از خانه کار کنند / احتمال لغو پرواز‌ها در مسیر‌های غیرضروری / پیش‌بینی موج دیگری از تورم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۱:۰۱

رسانه اقتصادی کوبیسی لتر نوشت:

اروپا درگیر یک بحران تمام‌عیار انرژی است.

در واقع، بحران انرژی اروپا به قدری شدید شده که کمیسیون اروپا اکنون به شهروندان اروپایی توصیه می‌کند از خانه کار کنند.

همچنین توصیه می‌شود برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی از حمل‌ونقل عمومی استفاده شود.

در همین حال، داده‌های جدید آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نشان می‌دهد که اروپا با تشدید کمبود ناشی از جنگ ایران، تنها ۶ هفته سوخت هواپیما در اختیار دارد.

در نتیجه، پیش‌بینی می‌شود بسیاری از پروازها در مسیرهای غیرضروری لغو شوند.

جنگ روسیه و اوکراین و بسته شدن تنگه هرمز، آسیب‌پذیری اروپا را در برابر شوک‌های تأمین انرژی آشکار کرده است.

ما انتظار موج دیگری از تورم را در اروپا داریم.

وال‌استریت ژورنال: درخواست امارات از آمریکا برای حمایت مالی از ابوظبی به خاطر احتمال مواجهه با بحران نقدینگی ناشی از جنگ با ایران
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۰:۴۸

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، امارات از آمریکا درخواست حمایت مالی کرده است تا در صورت مواجهه با بحران نقدینگی ناشی از جنگ با ایران، از آن بهره‌مند شود.

به گفته مقامات آمریکایی، امارات مذاکراتی را با آمریکا برای اخذ یک تضمین مالی پشتیبان آغاز کرده است، در صورتی که جنگ با ایران این کشور نفتی خلیج فارس را به بحرانی عمیق‌تر بکشاند.

به گفته این مقامات، خالد محمد بالعمی، رئیس بانک مرکزی امارات، طی جلساتی که هفته گذشته در واشنگتن برگزار شد، ایده ایجاد خط مبادله ارزی (سواپ) را با اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، و مقامات خزانهداری و فدرال رزرو مطرح کرده است. آنها افزودند که مقامات اماراتی تأکید کرده‌اند که تاکنون از بدترین اثرات اقتصادی مناقشه جلوگیری شده، اما در صورت تشدید اوضاع ممکن است به یک شریان مالی نیاز پیدا کنند.

این گفتگوها نگرانی امارات را برجسته کرده است که جنگ می‌تواند با تحلیل بردن ذخایر خارجی و ترساندن سرمایه‌گذارانی که پیشتر امارات را مکانی پایدار و امن برای سرمایه‌هایشان می‌دانستند، آسیب قابل توجهی به اقتصاد و جایگاه آن به عنوان یک مرکز مالی جهانی وارد کند. مناقشه به زیرساخت‌های نفتی و گازی امارات آسیب زده و توانایی آن را برای فروش نفت با استفاده از نفتکش‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند مختل کرده است، که این کشور را از منبع اصلی درآمدهای دلاری محروم کرده است.

مقامات گفتند که مقامات اماراتی درخواست رسمی برای ایجاد خط مبادله ارزی ارائه نکرده‌اند؛ ترتیبی که به بانک مرکزی امارات دسترسی به دلار با هزینه پایین می‌دهد تا از ارز خود پشتیبانی کند یا در صورت بروز بحران نقدینگی، ذخایر ارزی خود را تقویت نماید. مقامات آمریکایی توضیح دادند که اماراتی‌ها این ایده را در گفتگوهای اخیر با آمریکا به عنوان یک پیشنهاد مقدماتی و احتیاطی مطرح کردند.

اما به گفته برخی مقامات، آنها همچنین استدلال کردند که تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای حمله به ایران، کشورشان را به مناقشه‌ای ویرانگر کشانده است که ممکن است پیامدهای آن هنوز پایان نیافته باشد.

این مقامات افزودند که مقامات اماراتی به همتایان آمریکایی خود گفته‌اند که اگر امارات با کمبود دلار مواجه شود، ممکن است مجبور شود در فروش نفت و سایر معاملات از یوان چین یا ارزهای سایر کشورها استفاده کند.

در این سناریو، یک تهدید ضمنی برای جایگاه دلار آمریکا وجود دارد؛ ارزی که تا حدی به دلیل استفاده تقریباً انحصاری آن در معاملات نفتی، در رأس ارزهای جهانی قرار دارد.

مذاکره کننده سابق دولت بایدن: ایرانی‌ها اکنون برگه‌ای دارند که قبلاً هرگز در عمل نداشتند؛ تنگه هرمز
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۰:۳۷

آموس هوکشتاین، مشاور ارشد و مذاکره کننده سابق دولت بایدن، می‌گوید سوءتفاهم‌ها میان مذاکره‌کنندگان، آمریکا را «در موقعیت بدتری» قرار داده است.

او می‌افزاید: «نگرانی من این است که مهم نیست جنگ چگونه تمام شود، ایرانی‌ها اکنون برگه‌ای در اختیار دارند که قبلاً هرگز در عمل نداشتند. از نظر تئوری، ما می‌دانستیم که می‌توانند تنگه را ببندند، اما هرگز این کار را نکردند، و حالا در آینده، این برگه را علیه ما و علیه همسایگان خود در اختیار دارند.»

مشاور سابق بن زاید: زمان آن رسیده که به تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی فکر کنیم
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۰:۳۷

عبدالخالق عبدالله مشاور سابق بن زاید، به رویترز گفت:

آنچه امارات نیاز دارد، فقط خرید بهترین و جدیدترین تسلیحات آمریکایی است. بنابراین زمان آن رسیده که به تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی فکر کنیم؛ چراکه این پایگاه‌ها باری بر دوش هستند، نه یک سرمایه استراتژیک

تحلیلگر پاکستانی: تا صبح دوشنبه، شاید شاهد عقب نشینی ترامپ و پایان محاصره باشیم؛ در این صورت نفت دوباره پایین می‌آید
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۰:۳۲

نجم علی تحلیلگر اقتصادی پاکستانی نوشت:

این یک سناریوی محتمل است.

بازار نفت روز جمعه به شدت کاهشی شده بود. با توقیف کشتی ایرانی، بازار نفت روز دوشنبه با افزایش شدید بازگشایی خواهد شد.

تا صبح دوشنبه، پیش از بازگشایی واقعی بازار، ممکن است شاهد یک عقب نشینی از سوی ترامپ باشیم: پایان محاصره. اینگونه نفت دوباره پایین می‌آید.

برای این سناریو دعا می‌کنم. پنجاه-پنجاه.

 

رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل: تنها دو مسیر واقع‌گرایانه وجود دارد؛ توافقی شبیه چیزی که ایران قبل از جنگ حاضر به در نظر گرفتن آن بود یا درگیری گسترده‌تری که پایان مشخصی برای آن متصور نیست
۱۴۰۵/۰۱/۳۱ - ۰۰:۲۶

دنیس سیترونوویچ رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل نوشت:

در سطح کلی، مهم است که حقیقت تلخی را بپذیریم: این جنگ مصداق بارز این ضرب‌المثل قدیمی است که «راهبرد باید مقدم بر اقدام باشد».

فرض اساسی در آمریکا و اسرائیل این بود که تضعیف نظامی ایران در نهایت به فروپاشی حکومت منجر خواهد شد و یک کارزار مستمر آمریکایی-اسرائیلی با هدف قرار دادن سران، می‌تواند تغییری سیستمی ایجاد کند که خاورمیانه را دگرگون سازد.

اما این جنگ یک متغیر حیاتی را نادیده گرفت: جمهوری اسلامی ایران بازیگری از نوعی دیگر است. محاسبات سنتی هزینه-فایده به معنای مرسوم در مورد آن صدق نمی‌کند.

علاوه بر این، جنگ پیامدهای درجه دومی ایجاد کرده که فضای راهبردی را پیچیده‌تر کرده است، نه ساده‌تر

این تحولات، دولت آمریکا را به طیف کوچکی از گزینه‌ها سوق می‌دهد که هیچ‌کدام خوب نیستند. 

انتخاب به طور فزاینده به این شکل است: یا توافقی را بپذیرید که در اصل نسخه‌ای تقویت‌شده از توافق هسته‌ای قبلی است، یا به تشدید نظامی بازگردید که ریسک‌های منطقه‌ای قابل توجهی به همراه دارد بدون اینکه تضمینی برای تغییر معنادار در رفتار ایران ارائه دهد.

هنوز مشخص نیست این جنگ چگونه پایان خواهد یافت. اما در این مرحله، اجتناب از یک نتیجه‌گیری دشوار است: جنگ، محیط راهبردی دشوارتری برای همسایگان ایران، اسرائیل و ایالات متحده ایجاد کرده است.

و مهم‌تر از همه، ایران قصد تسلیم شدن ندارد. نه فشار و نه تشدید نظامی بعید است که تهران را مجبور به رها کردن اصول خود کند.

هیچ ضربه قاطعی وجود ندارد. هیچ گلوله نقره‌ای (راه‌حل جادویی) وجود ندارد.

تنها دو مسیر واقع‌گرایانه باقی می‌ماند:
توافقی که به طرز قابل توجهی شبیه چیزی است که ایران قبل از جنگ حاضر به در نظر گرفتن آن بود یا درگیری گسترده‌تری که پایان مشخصی برای آن متصور نیست.

این واقعیت است.

نظرات بینندگان